Edit

Εγγραφείτε

Μάθετε τα νέα και τις δράσεις μας

 Υπέρ του διορισμού στελεχών της ΝΔ στα νοσοκομεία ο Δ. Βαρτζόπουλος

Την ώρα που το υπουργείο Υγείας περνά στην αντεπίθεση για την υπόθεση του 80χρονου διοικητή στην Καρδίτσα, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης τάσσεται υπέρ της πρακτικής που θεωρεί κυβερνητικό δικαίωμα

Στην αντεπίθεση περνά το υπουργείο Υγείας μετά την παραίτηση του 80χρονου νέου διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας. «Σχεδόν όλοι οι επιλεχθέντες διοικητές νοσοκομείων έχουν διοικητική εμπειρία» λένε συνεργάτες του υπουργού υγείας Β. Κικίλια σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση για τα κριτήρια επιλογής διοικητών στα νοσοκομεία,

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν στο makthes.gr «Ο προαπαιτούμενος τίτλος σπουδών για τις θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών είναι πτυχίο. Από τους επιλεγέντες, το 72% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή/και διδακτορικού. Το 60% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στη διοίκηση, τα οικονομικά ή την πληροφορική (πεδία στα οποία δίδεται έμφαση και από την προκήρυξη των θέσεων). Το παραπάνω ποσοστό ξεπερνά το 70% στην 1η ΥΠΕ (Αττική) και το 80% στην 3η ΥΠΕ (Μακεδονία). Σχεδόν όλοι οι επιλεχθέντες διοικητές έχουν διοικητική εμπειρία. Ενδεικτικά, στην 1η ΥΠΕ όπου συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα νοσοκομεία (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Σισμανόγλειο, Ιπποκράτειο, Γεννηματά, Άγιος Σάββας κ.α.), περισσότερο από το 85% των επιλεχθέντων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, έχει εμπειρία στη διοίκηση νοσοκομείων ή γενικότερα υγειονομικών οργανισμών»

Nα θυμίσουμε ότι ο υπουργός από τη στιγμή που ξέσπασε ο θόρυβος, από τις επιλογές της επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφίων διοικητών, είπε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες… βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη δημόσια υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην κυβέρνηση. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση”.

Την ίδια ώρα υπέρ του διορισμού στελεχών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στα νοσοκομεία τάσσεται με δηλώσεις του στο makthes.gr ο πρ. υφυπουργός επί κυβέρνησης Παπαδήμου, συντονιστής του κυβερνητικού έργου επί κυβέρνησης Σαμαρά και σημερινός βουλευτής του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ο κ. Βαρτζόπουλος, που είναι ψυχίατρος στο επάγγελμα, υπερασπίζεται το δικαίωμα της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας να τοποθετεί στα νοσοκομεία διοικητές με κοινή ιδεολογία, ώστε να υπηρετούν καλύτερα την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος στη δημόσια υγεία.

Σε ερώτηση γιατί τότε διαμαρτυρόταν η ΝΔ στο παρελθόν με τις επιλογές ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης Τσίπρα, απάντησε ότι «μα αυτοί ήταν μόνο… αριστεροί, δεν διέθεταν ούτε καν τα βασικά πτυχία».

Μ.Α. Καραπαναγιωτίδου