Edit

Εγγραφείτε

Μάθετε τα νέα και τις δράσεις μας

 Βουλή- Εθνικό Σχέδιο Αναπηρίας
Ομιλία μου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων:
 
👉Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία προσδιορίζει στο σύνολο τους και με ακρίβεια τα περιγράμματα των ποιοτικών αναγκών. Σκόπιμο είναι να έχουμε και σαφή περιγράμματα των προσφερομένων υπηρεσιών ανά φορέα παροχής και κατηγορία ωφελούμενων.
👉Είναι πλέον καθοριστικό να αποκτήσουμε μια εν τω βάθει εικόνα του αναπηρικού χάρτου στην Χώρα. Έτσι α) Θα αδειοδοτούμε τους παρόχους με πρόγραμμα και β) θα μπορούμε να τιμολογήσουμε τις υπηρεσίες και να καθορίσουμε ένα και μοναδικό Φορέα αποζημίωσης των παρόχων, δημόσιας και ιδιωτικής φύσεως, που δεν μπορεί παρά να είναι ο ΕΟΠΥΥ.
👉Μέσω του Εθνικού Σχεδίου μπορούμε να διαχωρίσουμε το κοινωνικό υποστηρικτικό από το θεραπευτικό κομμάτι των παροχών αναπηρίας. Πιστεύω ότι θα ήταν σκόπιμο και να επαναφέρουμε τον τομέα των θεραπευτικών υπηρεσιών στο Υπουργείο Υγείας.
👉Ποιές υπηρεσίες θα κάνουν την τελική επαφή;Ο ΟΠΕΚΑ καλείται να αναλάβει την οικοδόμηση μιας ενιαίως λειτουργούσης Υπηρεσίας σε όλη την χώρα, να καθορίζει τα αντικείμενα και τις ροές εργασιών αλλά είναι σημαντικό να έχει και την δυνατότητα να καθορίζει και το οργανόγραμμα της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών.
 
 
Ακολουθεί το βίντεο: