headerDecor

Άρθρο: Να επανεξεταστεί η Σαρία και να διερευνηθεί η δραστηριότητα ψευδομουφτείας στην Κομοτηνή

Γραφείο Τύπου, Νέα
28 Ιουλίου 2020
«Ένταση (στη Θράκη) μπορεί να δημιουργηθεί σε μια έξαρση της προσπάθειας -από πλευράς ψευδομουφτείας και του Τουρκικού Προξενείου- να ελέγξουν τις συμπεριφορές και τον τρόπο ζωής των μουσουλμάνων συμπολιτών μας. Αυτό σημαίνει ότι δυστυχέστατα μπορεί να υποχρεώνονται αυτοί οι άνθρωποι παρά τη θέλησή τους να ακολουθούν πχ το νομικό σύστημα της Σαρίας, κάτι που τους το επιτρέπει δυστυχώς ο ελληνικός νόμος.»Τα παραπάνω σημείωσε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βεράντα Αριστοτέλους” και τόνισε:«Νομίζουμε πως χαρακτηρίζοντας την υπαγωγή στη Σαρία ως προαιρετική ότι έχουμε λύσει το θέμα. Δεν το έχουμε λύσει. Διότι δεν είναι δυνατό να υπάγεται κανείς προαιρετικά σε ένα σύστημα νομικό που παραμένει αναλλοίωτο και το οποίο κατά την εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του ανθρώπου είναι αντίθετο με αυτά.Καλό είναι να δούμε ξανά τον νόμο 4511, να δούμε αυτή την προαιρετική δυνατότητα. Να διερευνηθεί με νόμιμο και ήρεμο και αντικειμενικό τρόπο η δραστηριότητα της ψευδομουφτείας και του Τουρκικού Προξενείου και εφόσον διαπιστωθεί ότι παραβαίνουν τους νόμους, παραβιάζουν αν θέλετε τα ίδια τα δικαιώματα της μειονότητας, να υπάρξει αντίστοιχη συμπεριφορά από πλευράς μας».

Ο ίδιος έκανε λόγο για εξωτερική πολιτική που θυμίζει… τζιχάντ, από πλευράς Τουρκίας.
«Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Ερντογάν υπάρχει ένας επιθετικός συνεχής εξισλαμισμός και του εκπαιδευτικού συστήματος και όλου του κράτους. Από την αποτυχημένη απόπειρα του οιονεί πραξικοπήματος, πριν από δυο χρόνια έχει εκτραχηλιστεί.

Η Τουρκία είναι πλέον ένα κράτος που έχει έναν σαφή ισλαμικό χαρακτήρα και κατά συνέπεια είναι ένα κράτος που δεν διοικείται με δημοκρατικό τρόπο. Είναι ένα κράτος, το οποίο δεν έχει το πολίτευμα μιας αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Αυτή τη στιγμή μόνο με τζιχάντ μπορεί να προσομοιωθεί η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.»

Και συμπλήρωσε: «Έχω την αίσθηση ως ψυχίατρος, πως ο Ερντογάν κινείται σε μια προσωπική υπαρξιακή προοπτική. Έχοντας την αίσθηση, δεν ξέρω πόσο αληθεύουν οι φήμες για την υγεία του, είναι σαφές πως έχει μια προσέγγιση τελολογική. Ότι πρέπει να ολοκληρώσει την πολιτική του κάνοντας κάτι το οποίο θα δικαιώνει την ύπαρξή του στην ιστορία.

Αυτό σημαίνει τη δημιουργία ενός μεγάλου σουνιτικού κράτους που θα έχει διεθνή εμβέλεια και θα μνημονεύουν όσο ζουν τον Ερντογάν ως τον δημιουργό αυτού του κράτους, τον δημιουργό αυτής της ιστορίας. Αυτό για εμάς έχει εξαιρετικές αρνητικές συνέπειες. Σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τη βγάλουμε καθαρή, δεν πρόκειται να ησυχάσουμε ποτέ όσο συνεχίζεται η ύπαρξη αυτού του καθεστώτος δίπλα.

Ο μόνος τρόπος να ησυχάσουμε είναι να καταρρεύσει το ισλαμικό καθεστώς και να επανέλθουμε σε καθεστώτα που μπορεί να μην ήταν φιλικά σε εμάς αλλά ήταν καθεστώτα δημοκρατικά, ήταν καθεστώτα κοσμικά, κεμαλικά. Μόνο τότε θα υπάρξει δυνατότητα ουσιαστικής λύσεως. Μέχρι τότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατηρούμε ενεργή την προσοχή του κόσμου στην περιοχή. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν συνεχώς προβάλλουμε με έντονο τρόπο να κυρίαρχα δικαιώματά μας και τις διεκδικήσεις τις δικές μας που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο».

Άρθρο μου στο «Parapolitika.gr»